LA LLUM A LA CUINA ÉS ESSENCIAL EN ELS PROJECTES D’INTERIORISME BARCELONA. IL·LUMINACIÓ DECORATIVA II

Donar llum i espai amb la il·luminació en projectes d’interiorisme Barcelona.

Llum i espai dues parts creatives iguals en l’equació per a una il·luminació decorativa de l’interiorisme Barcelona.

En aquesta segon article sobre la il·luminació decorativa de les rehabilitacions, entrarem a la la reforma de la cuina, que en els últims anys ha adquirit un protagonisme principal en l’interiorisme Barcelona.

És per això que a la cuina, la llum és de vital importància per poder realitzar les activitats diàries, ens interessa potenciar-la per poder treballar, dur a terme les tasques i corregir els efectes visuals (empetitir l’estada) que de vegades provoquen els mobles de cuina, sobretot quan l’espai és reduït.

Amplificar i aprofitar la llum natural és important, però també ho és la planificació del projecte d’interiorisme Barcelona, en el moment de la remodelació i l’ús adequat de les fonts de llum artificial.

Hi ha elements de construcció que no podem modificar en un pis, com són l’orientació del teu habitatge o on estan disposades les finestres, però podrem treure més partit aprofitant aquests consells sobre il·luminació.
La Il·luminació en decoració de cuines
Primerament, quan pensem en la planificació de la cuina, hem de tenir en compte no obstaculitzar el pas de la llum, és a dir, a l’interior intentarem no col·locar cap objecte que redueixi el pas dels raigs solars.

Si la cuina és massa fosca potser puguem unir-la al menjador amb tan sols tirar uns envans, on aconseguirem major espai i bastant més claredat.

És aconsellable, des del punt de vista de l’interiorisme Barcelona, distribuir les àrees de treball el més a prop possible d’una font de llum, evitant en tot moment crear ombres que tan molestes resulten quan cuinem.

Una bona opció, que sempre considerem des de l’interiorisme Barcelona, és instal·lar punts de llum directa sobre el taulell. Al cap ia la fi, és on treballarem amb els aliments i preparar els plats, per això és important comptar amb una bona il·luminació en aquesta zona de treball.

El podrem aconseguir instal·lant diversos focus encastables. Actualment hi ha multitud de tipus i models de focus encastables en el mercat, molts d’ells decoratius.

Aquestes llums poden ser reforçades amb unes regletes leds sota els armaris baixos aconseguint una il·luminació ambiental suau, acollidora, agradable i molt útil.

També podem comptar amb prestatges retroil·luminats que resulten realment elegants. I per descomptat disposem dels famosos Down-Light que són bàsics en les cuines pel seu estalvi energètic i qualitat de llum.

Un altre aspecte important, per l’interiorisme Barcelona, són els colors dels mobles i del revestiment de la paret, així podem potenciar o atenuar la lluminositat.

Si escollim tons clars, aquests han de facilitar un millor pas de la llum natural gràcies al fet que la reflecteixen amb major intensitat. També elements com el vidre i l’alumini ajudaran a difondre per l’estada.

I per finalitzar evitarem que les fonts de llum naturals quedin darrere de les àrees de treball. Així evitem crear clarobscurs bruscos i aconseguirem utilitzar menys les fonts de llum artificials.
Col·locant les àrees de treball prop de la finestra, o sota la mateixa.

Esperem que aquestes idees us hagin ajudat per descobrir idees útils d’aquesta meravellosa professió creadora d’espais com és la decoració.

Contacteu amb el nostre equip per a projectes d’interiorisme a Barcelona.

Estem en www.barcelonainteriorstudio.es i també ens pots visitar a www.barcelonainteriorstudio.cat

Podeu llegir aquest article en castellà clicant aquí.