LA IL·LUMINACIÓ A LA DECORACIÓ DE DORMITORIS, CUINES I BANYS.

Crear noves sensacions, nous ambients amb la il·luminació a la decoració de dormitoris i altres zones del teu habitatge.

Descobreix els secrets que utilitzen els dissenyadors perquè la llum converteixi la decoració de dormitoris en alguna cosa espectacular.

En aquestes línies farem èmfasi en la importància de la il·luminació en tots els espais del nostre habitatge i com una il·luminació creativa acaba influint en la decoració final, com per art de màgia, un bon exemple és en la decoració de dormitoris.

Quan s’afronta un projecte d’interiorisme un aspecte important atenir en compte, és la il·luminació dels espais de l’habitatge i sobretot com podemo aprofitar al màxim la llum natural, evitant els obstacles innecessaris que tallin l’avanç de la llum.

Una prestatgeria, un paravent o algun element de grans proporcions pot suposar una barrera per al pas de la llum, tant natural com artificial.

Aquest tipus de mobiliari pot obligar-te a encendre llums artificials, com a complement a la llum natural que perds o instal·lar una segona font lumínica si és llum artificial. Sobretot en cases amb terrassa on s’abusa i col·loquen elements davant de les finestres o portes que donen accés.

Il·luminació per a decoració d'interiors

La nova distribució ha de ser respectuosa amb aquest principi bàsic per obtenir uns resultats òptims, i aprofitar qualsevol oportunitat per incrementar l’entrada de llum natural.

Si vas a reformar la casa pots substituir les finestres i triar unes que et permetin aprofitar el buit amb una major superfície de vidre.

Si vius en una casa amb àtic o golfes, podem pensar en instal·lar una finestra de teulada, la llum zenital il·lumina molt més que la proporcionada per les finestres verticals.

En un segon pas i segons la funció de l’estada a il·luminar, estudiarem la ubicació correcta de cada punt lumínic, la seva potència i tipus de lluminària. A més no podem passar per alt la decoració de dormitoris i de la llar en el seu conjunt.

Valorarem les textures de sòls i parets, els colors preponderants, les formes dels mobles i objectes de la casa així com l’estil general de vida que portes.

Les llums molt intenses poden resultar molt incòmodes i feridors als ulls, a més de produir despeses innecessàries, però és important que il·luminar cada racó en la seva justa mesura. Per exemple, la llum de sostre i molt directa li dóna un toc formal a l’estada, però la llum d’un llum de peu, la torna càlida.

Un dels majors vicis dels habitatges actuals són aquests sostres plens de petits focus perfectament alineats, que suposen un autèntic malbaratament. Un exemple molt típic es pot apreciar al saló menjador.

La llum principal s’ha de situar damunt de la taula, però a la zona d’estar o per veure la televisió podem col·locar llums auxiliars que ens permeten orientar la llum segons l’activitat que realitzem. A més, amb les llums i les lluminàries indirectes creem ambients acollidors i estèticament bells.

Esperem que aquestes línies us hagin agradat per conèixer millor els estils per a la decoració dormitoris, cuines, banys. Per a nosaltres la decoració de dormitoris, menjadors i banys, és vital disposar de la llum adequada que ens permeti gaudir dels espais amb tot intensitat.

El nostre equip està a la vostra disposició per a la decoració de dormitoris, banys i habitatges.

Estem en www.barcelonainteriorstudio.es. També ens pots visitar a www.barcelonainteriorstudio.cat.

Trobaràs els nostres serveis i productes per a projectes d’interiorisme Barcelona en aquesta pàgina clicant aquí.

Pots llegir aquest article en castellà clicant aquí.