IDEES ÚTILS PER HABITATGES PETITS I PER A LA DECORACIÓ DE DORMITORIS

Consells per guanyar espai a la decoració de dormitoris

Zones funcionals en espais reduïts i com influeixen en la decoració dormitoris

Un dels reptes més complicats quan afrontem la decoració de dormitoris i els espais petits, és on aquests projectes, la imaginació, l’enginy i la creativitat són l’arma més útil per oferir una qualitat de vida als seus usuaris confortable, agradable i funcional.

espais funcionals - decoracio de dormitoris

En aquest article us explicarem algunes idees per obtenir uns resultats òptims.
Un dels elements més útils és l’elecció dels colors, ja que és el millor aliat de l’espai reduït. El color blanc ia continuació els tons clars.

El blanc aporta claredat, reflecteix la llum, el que fa que l’espai es percebi més ampli al desdibuixar els límits de les superfícies sembla que les parets s’allunyin, molt útil a la decoració dormitoris.

Els tons clars reflecteixen també la llum, a més de proporcionar una atmosfera relaxada i optimista que contribueix a que un hàbitat no resulti claustrofòbic. Triar elements com taules, sobres, etc … de vidre permeten el pas de la llum, de la mateixa manera que l’absència de cortines que a més permeten l’entrada del paisatge.

Una altra ajuda és el mobiliari a mesura que s’adapta a les dimensions de l’espai i es personalitza a nivell estètic i funcional, ideals per integrar en la decoració dormitoris. En aquest sentit mobles perimetrals, de fustes clares, proporcionats a l’espai i amb rodes per a la mobilitat i flexibilitat.

Hem de pensar que sempre parlem de metres quadrats per a calcular les dimensions d’un habitatge, però els metres cúbics també cal tenir-los en compte, perquè l’altura pot ser tan aprofitable com el llarg i l’ample. Un espai a doble alçada permet crear un altell al que al que encamararse amb una senzilla escala i situar-hi el llit.

Un punt molt difícil de solucionar és el bany, que en general sol ser molt petit. I aquí podem pensar, i sempre que tècnicament sigui possible, en no col·locar plat de dutxa i aprofitar el sòl com dutxa, donant a terra la inclinació necessària i instal·lant un embornal extraïble per a la seva neteja.

Per a habitatges amb doble alçada és convenient disposar una escala lleugera ia ser possible sense contrapetjada, realitzada amb poc material i de línia lleugera. Si disposem d’una escala d’obra convencional és important aprofitar el preciós espai que hi ha per sota, així serà un contenidor amb calaixos o portes per a l’emmagatzematge.

Un altre punt important són us envans, hem d’intentar evitar la compartimentació opaca, podem ampliar la percepció de l’espai utilitzant plànols envidrats, fixos o corredissos. No obstant això és més eficaç eliminar els envans i utilitzar mobles o prestatgeries per delimitar els espais, així no arribem a tancar el pas de la llum.

Quant als electrodomèstics, els fabricants també tenen en compte que no sempre les cuines poden equipar-se amb aparells de mida estàndard. Per això existeixen plaques vitroceràmiques a partir de 3p cm d’ample, i forns i rentavaixelles de 45 cm. També disposem d’aparells multifunció com rentadores que s’assequen.

Finalment ia manera de conclusió un projecte d’interiorisme Barcelona amb pocs metres de superfície és un encaix de boixets amb moltes variables que requereixen cuidar tots els detalls.

Segueix-nos per conèixer més temes relacionats amb les reformes, decoració dormitoris, etc ..
També et pot interessa llegir aquest altre article sobre:

ELS DETALLS MÉS FUNCIONALS PER UNA BONA DISTRIBUCIÓ A LES CUINES DE DISSENY. Primera part.

Ens podeu visitar a www.barcelonainteriorstudio.cat i també estem en www.barcelonainteriorstudio.es on podeu llegir aquest article en castellà aquí.

Aconsegueix informació, preus i materials per a l’interiorisme Barcelona contactant al següent enllaç: Contacte.