Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Tercera part.

Com encertar en triar els elements decoratius per els espais exteriors en el nostre estudi d’interiorisme Barcelona

En els espais exteriors, quins elements són els més habituals per combinar millor en l’estudi interiorisme Barcelona

Continuem amb aquest tercer lliurament sobre com treballar els exteriors a nivell d’un estudi interiorisme Barcelona per gaudir-los com l’interior de la llar.

Arquitectura d'interiors a Barcelona

Avui veurem l’equilibri entre l’estètica i harmonia, així hem de procurar estudiar la composició, els volums, la proporció i un llarg etcètera.

Segons l’institut Alemany de Bioconstrucció (IBN) les edificacions no han de sobrepassar l’alçada mitjana de la vegetació del lloc on s’hagi de construir pel seu menor impacte estètic i mediambiental.

En aquest sentit cal destacar un dels arquitectes més importants, Frank Lloyd Wright que va aconseguir la relació més natural entre l’entorn dels seus projectes i els volums propis dels mateixos, especialment en The Falling Water (la casa de la cascada) o la vila -estudi Taliesin West; 2 genials exemples de la forma en què un projecte, a nivell estètica, volumètric i material, ha de fusionar-se amb el seu entorn immediat; de manera que, un cop acabat, no resta, sinó que aporta bellesa al paisatge.

Sobre aquest tema, molt extens d’altra banda, intentarem oferir-te algunes clau, per exemple, l’exterior s’ha de dissenyar des del punt de vista dels usuaris, estirat, assegut i de peu, així extraiem el màxim.

Un altre punt a explorar són els recorreguts, ja que són fonamentals per a una completa experiència de l’espai exterior i la seva relació amb l’edificació existent. Mitjançant contrastos de forma, llum, textura o color a la construcció o la vegetació és possible crear punts d’atenció i equilibrar o potenciar així el disseny.

També pots utilitzar elements de decoració interior d’inspiració natural per reforçar la relació amb l’exterior.

En la decoració d’exteriors hem d’utilitzar elements que suporten les inclemències climàtiques de l’exterior i que s’ajusten a l’estètica de l’estudi interiorisme Barcelona. Els canvis de temperatura afecten sobre manera en les dilatacions i contraccions que pateixen els materials.

Alguns materials com la pedra volcànica o les travesses de fusta són molt resistents a la intempèrie. Un altre material molt comú en exteriors és la pintura mineral, estable enfront de les variacions d’humitat, a més impedeix la proliferació de fongs i floridures.

El tercer gran enemic dels materials més delicats és la radiació solar, especialment per a les fustes i les pintures. Aquest tipus d’agressió produeix un efecte de despigmentació dels materials molt evident. En aquest sentit, la radiació del sol de ponent és especialment molesta i complicada de controlar per la baixa inclinació del sol al vespre.

Els teixits amb caiguda són elements idonis per a aquest tipus de protecció i aporten al seu torn privacitat i dinamisme quan hi ha brisa. Les instal·lacions valorades per l’estudi interiorisme Barcelona tampoc se salven de les inclemències dels exteriors: les canonades de subministrament d’aigua han de ser aïllades per evitar la seva congelació en els mesos més freds de l’any.

Les lluminàries i instal·lacions elèctriques d’exterior tenen el seu principal enemic en l’aigua, i es classifiquen en una escala del 0 al 8 en funció de la seva protecció enfront de la humitat. Una protecció IP4 seria suficient per a qualsevol tipus de pluja i una IP8 s’utilitza per lluminàries submergides.

Recorda que el proper article cuntinuarem explicant els secrets per tenir cura de les zones exteriors.
Continuarem informant sobre tot els aspectes de l’arquitectura d’interiors.

Pots llegir els anteriors articles sobre aquest tema:

Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Segona part.

Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Primera part.

Ens podeu visitar a www.barcelonainteriorstudio.cat i també estem en www.barcelonainteriorstudio.es on podeu llegir aquest article en castellà aquí.

Troba tot el relacionat amb l’arquitectura d’interiors el següent enllaç: Contacte.