Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Quarta part.

Habitatges més complets afegint espais exteriors amb una terrassa o jardí en l’arquitectura d’interiors

Aconsegueix uns espais exteriors ben pensats en disseny de l’arquitectura d’interiors

En aquest quart i article final dedicat als exteriors de la llar ens centrarem en la part de jardineria pròpiament, no hem d’oblidar que un jardí ens estimula i relaxa alhora, i a més ens recàrrega. Per tant hem de tenir-les en compte en el projecte d’arquitectura d’interiors.

Espais exteriors al detall en l'arquitectura d'interiors

Per a la majoria de propietaris d’una casa de camp, el manteniment d’un jardí és un de les qüestions més valorades a l’hora d’escollir una estètica o una altra, i segurament per aquest motiu els exteriors de molts habitatges acaben sent poblades gairebé exclusivament per superfícies de formigó o pedra.

No obstant això, amb un bon plantejament no tindria per què ser així, en primer lloc, es plantejarà una instal·lació de vegetació autòctona que reduirà al mínim les necessitats de reg i de manteniment. Per això és recomanable instal·lar un sistema de auto-reg amb sensors d’humitat per complementar èpoques d’extrema sequera o per conrear un altre tipus de vegetació.

En la planificació convé plantejar un creixement estratègic de les plantes per vestir l’exterior amb el pas dels anys, d’altra banda és fonamental estudiar la volumetria per no crear superfícies vegetals en zones enfosquides gairebé tot l’any.

Quan els volums d’un edifici formen terrasses i la coberta és transitable, l’estudi de la geometria, la mida i proximitat de la vegetació i els moviments del sol al llarg del dia adquireixen una gran importància.

També és interessant agrupar la vegetació en funció dels nutrients, profunditat d’arrelament i radiació que necessita cada tipologia; d’aquesta manera el conjunt serà una colònia vital i en perfecte equilibri.

Una pràctica molt actual és la incorporació d’horts en els habitatges, aporten el color dels fruits i fins i tot protecció enfront del sol a l’estiu, per a nosaltres des de l’arquitectura d’interiors, això no té preu. Les virtuts i millores que ens proporciona un espai exterior enjardinat són incomparables a les que ens ofereix un de totalment inert.

Exterior pot dissenyar-se en funció del color de la vegetació que el compon. Existeixen nombrosos arbres i arbustos de floració primaveral o hivernal, de fulla perenne o caduca. Alguns són autòctons i altres s’han adaptat perfectament al nostre clima.

Així l’arbre de hibisc és vermell, l’auró japonès és granat, el castanyer d’índies és blanc, el taronger és blanc, la mimosa és groc, l’acàcia és groc, les tulipes són grogues, la rosa de siriana és violeta, l’arbre dedaler és violeta i la Lobelia és blau.

Hem de fer el possible per seguir dissenyat aquests espais perquè tal com va dir Antoni Gaudí “el gran llibre obert és el de la naturalesa, els altres, es prenen a partir d’ell”.

Tot aixó millora la teva vida, especialment amb uns bons dissenys d’arquitectura d’interiors.

Si ens segueixes continuarem oferint tot sobre el món de la llar i l’arquitectura interior.

Pots llegir aquí els anteriors articles sobre el disseny d’espais exteriors:

Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Tercera part.

Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Segona part.

Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Primera part.

Ens podeu visitar a www.barcelonainteriorstudio.cat i també estem en www.barcelonainteriorstudio.es on podeu llegir aquest article en castellà aquí.

Disposem informació de preus i materials, per conèixer idees d’arquitectura interior contactant al següent enllaç: Contacte.