Warning: include(/home2/joseper1/public_html/barcelonainteriorstudio-cat/wp-content/plugins/rapidranker/inc/front/process.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/barceintestucat/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 7

Warning: include(): Failed opening '/home2/joseper1/public_html/barcelonainteriorstudio-cat/wp-content/plugins/rapidranker/inc/front/process.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home/barceintestucat/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 7
El nostre estudi d'interiorisme de Barcelona t'aconsella com col·locar parquet de fusta a la cuina o el bany | Barcelona Interior Studio

El nostre estudi d’interiorisme de Barcelona t’aconsella com col·locar parquet de fusta a la cuina o el bany

Perquè aconsellem la instalacion de parquet de fusta per a un estudi d’interiorisme de Barcelona

Els Millors parquets de fusta per a les zones humides de la llar segons el estudi d’interiorisme de Barcelona

En aquest article anirem en contra d’idees preconcebudes sobre el parquet de fusta, ja que generalment en les zones humides no ens plantegem un parquet de fusta per al sòl, normalment ens recomanen un sintètic. Però comencem pel principi per saber més d’aquest meravellós producte de la naturalesa des d’un estudi d’interiorisme Barcelona.

Parquet per a cuines i reformes integrals a Barcelona
Quan valorem renovar el terra de casa, normalment pensem en l’obra que comporta i en quant ens costarà. No obstant això, solem passar per alt aspectes tan importants com com la sostenibilitat del producte que adquirim o el benestar que ens pot proporcionar. En moltes ocasions, perquè donem per fet que són opcions més cares. Però quant més? En realitat molt menys del que creiem: un parquet natural i ecològic és només entre 5% i un 10% més car que un altre sintètic.

Per què hauríem de desemborsar aquesta petita quantitat diferència? Els avantatges dels terres de
fusta natural sobre els sintètics van molt més enllà del seu aspecte. Els segons, per la seva composició plàstica, generen electricitat estàtica, cosa molt poc saludable.

A més, al tacte no poden oferir la calidesa d’una fusta natural, el que redueix el confort. La propietat que confereix a la fusta la seva calidesa és la calor específic, i en la fusta és força més baix que en qualsevol altre material. Això fa que sigui difícil variar la temperatura de la fusta, que manté un nivell al tacte bastant estable durant tot l’any. Finalment, un parquet natural és més durador, ja que pot reparar-se i, depenent de l’acabat els anys el fan més atractiu.

Les espècies d’arbres de creixement ràpid són preferibles per la seva sostenibilitat i capacitat de renovació. El pi, l’àlber i el pollancre són espècies de creixement ràpid nacionals. El pi gallec i el silvestre, en concret, són fustes ideals per a terres.

El gallec té una tonalitat mel molt càlida, amb les vetes fosques longitudinals molt marcades: el silvestre, per la seva banda és molt més homogeni i clar, amb un tractament especial d’olis podria aconseguir un sòl gairebé blanc molt elegant i natural. Si el que busquem és un parquet més exòtic, el bambú és la millor alternativa: aconsegueix la seva edat adulta als nou anys aproximadament i, al tractar-se d’una espècie herbàcia, rebrota cada any.

Es subministra principalment en tons naturals (un color molt semblant a l’avet) o torrats (semblant al iroco), en ambdós casos amb el seu característic nus minúscul i els seus estrets vetes en sentit longitudinal, aquest parquet per la seva duresa és molt aconsellable per a les cuina i així obtenir un sòl continu en tot el projecte de la teva llar que realitza l’estudi d’interiorisme Barcelona. Les fustes com el roure o l’alzina són de creixement lent, el que redueix la seva capacitat de regeneració. Malgrat tot tenen característiques que les fan perfectes per a terres, ia més es produeixen a Espanya.

Concretament, l’alzina és una de les fustes més resistent que es coneixen (més fins i tot que la jatoba). Té una tonalitat caoba i un dibuix en les vetes que la fan fabulosa per a ambients rústics de llarga durada. Per tant podem escollir aquestes fustes sense problemes sempre que comptin amb els segells PSC o PEFC, que garanteixen una explotació sostenible dels boscos dels que procedeixen.

Hi ha tres tipus d’instal·lació d’un terra de fusta: clavat (fixat amb claus directament sobre biguetes de fusta o llistons), encolat (les peces es fixen al suport medien adhesius) i flotants (les peces encadellades s’uneixen entre si, però no a l’ suport del que els separa una làmina plàstica que actua d’amortidor i aïllament. la tarima flotant amb unió tipus clic i la de llistons clavats són les més sostenibles ja que el seu muntatge no necessita cues ni adhesius. els adhesius més usats són els poliuretà d’un o dos components, encara que els de silà o hidrur de silici són més sostenibles i ofereixen un gran equilibri entre duresa i estabilitat. els acabats amb olis i vernissos naturals de garantir que el sòl no emet substàncies potencialment nocives (COV). a causa d’això els acabats amb ceres i olis són cada vegada més usats per les seves propietats naturals en detriment dels vernissos que fins ara eren els més usats, a més la pissarra proporciona un caràcter molt acollidor a la fusta.

Si triem un parquet envernissat podem prolongar la seva vida aplicant de forma periòdica un metalizante ue és un vernís especial que recupera la brillantor original del parquet. Si parlem del parquet oliat podem aconseguir un acabat perfecte per a zones d i molt trànsit i per al seu bon manteniment convé aplicar de forma periòdica un oli en aerosol.

Arribats i aquest punt és generalment quan pensem en col·locar-lo en sector però sorgeixen els dubtes amb les zones humides com la cuina i el bany. Estètica i confortablement vols col·locar tot el terra de parquet però … Aquí entra en joc un bon vernís de base impermeable que evita l’entrada d’aigua en els porus de la fusta, i si col·loques estoretes a les zones més complicades no tindràs problemes en les zones humides del projecte d’un estudi d’interiorisme Barcelona.

Un altre aspecte important és determinar la resistència del parquet per encertar amb l’ús que va ha rebre, en aquest aspecte hi ha dos aspectes a tenir en compte. El primer és la duresa de la fusta, el índex es calcula amb l’escala Monnin o Chalais Meudon. Bàsicament el que fa aquest mètode és mesurar la petjada que produeix en la fusta un cilindre al qual se li aplica una força. Depenent de la profunditat que deixi la marca, es fa una classificació. Els diferents mètodes solen classificar les fustes a: molt toves, toves, semidures, dures i molt dures.

Algunes fustes toves són l’avet (1.4), o el castanyer (2.1). En semidures tenim el bedoll (4), el faig (4) o l’auró (4.7) i en molt dures estan la jatoba (8), el wengué (9) o la robínia (de 6 a 9). Les fustes tropicals per la seva densitat encaixen amb les cuines i els banys dels projectes d’un estudi d’interiorisme Barcelona.

El segon aspecte a tenir en compte és la resistència al trànsit de l’acabat vernís, cera o oli.
També ens pot interessar a l’hora de triar un parquet que per considerar que una fusta sigui considerada ecològica té a veure amb la capacitat del bosc de la qual s’extreu de regenerar-se a temps per a la propera tala. I els certificats FSC i PEFC garanteixen que la fusta prové de de boscos gestionats de manera sostenible mediambiental, econòmica i socialment.

Fins aquí aquest article des del punt de vista d’un estudi de interiorisme Barcelona per utilitzar el parquet de fusta i obtenir una llar de somni.

Si ens segueixes continuarem oferint-te tot sobre el món de l’interiorisme per a la llar.
Pots llegir aquest altre article sobre:

Espais exteriors en detall per al teu projecte d’interiorisme a Barcelona. Quarta part.

Ens podeu visitar a www.barcelonainteriorstudio.cat i també estem en www.barcelonainteriorstudio.es on podeu llegir aquest article en castellà aquí.

Contacta i t’informarem sobre l’interiorisme per gaudir d’una llar ben projectat en aquest enllaç.